HeaderImg

SUKUTUTKIMUS JA SUKUTUNNUKSET

Sukunimen alkuperä

Sukunimen alkuperää on selvitetty Suomen nimitoimistosta. Sirkka Paikkalan mukaan nimi tarkoittaisi sanan alkuperää selvittävän sanakirjan mukaan särjen sukuista kalaa seipiä eli korpusta eli korpisärkeä tai kultasärkeä, joka viihtyy kirkasvetisissä järvissä. Kala on muista särkikaloista poiketen keltasilmäinen tai vaalea. Korpunen – nimi löytyy myös Pomarkusta, jossa se esiintyy mm. tien ja saaren nimessä sekä Pukkilasta, jossa on Korpusen talo, sekin kirkasvetisen Kantelejärven rannalla. Myös Nurmossa on Korpusentie.

Sukunimen alkuperää on hyödynnetty myöhemmin vaakunaa suunniteltaessa. Lähimmät esi-isämme ovat ottaneet sukunimen käyttöönsä siirtyessään asumaan 1895 Korpusen taloon joka edelleen on paikallaan, vaikkakin Korpusjärvi on kuivattu. Edellä mainitusta vuosiluvusta lähtien se on ollut tämän sukuhaaran sukunimenä. Korpusen tila on aikoinaan lohkaistu Myllykallion tilasta ja myöhemmin se jaettiin Korpusen ja Selkämaan tiloiksi veljesten Iisakin ja Juhon kesken. Myös Lyydia Lahtiselle tuli jaossa maita. Korpusen taloon asettunut esi-isämme on Riihiahon talosta Lauttijärveltä Isak Tuomaanpoika Wesen.

Sukuvaakuna

Korpunen ry:n vaakunan on Pertti Kankaan alkuperäissuunnitelmaa käyttäen tehnyt lopulliseen muotoon heraldikko Reijo Helläkoski Vantaalta. Sukuseuralaiset ja muut sukuun kuuluvat voivat tilata vaakunaa painettuna tai alkuperäisenä sukuseuran kautta. Tähänastiset painatukset on tehty Kehityksen kirjapainossa Porissa ja kehystystyö Kivat kehykset – liikkeessä Porissa, vaakunatauluja on kehystetty myös Pirjo Tommilalla. Alkuperäiset on tilattu Reijo Helläkoskelta. Vaakunassa tulee näkyviin sukunimen alkuperä kalankuvina ja vesiteemana sekä talonpoikainen tausta kultaisina viljavainioina ja myllynkivenä ja tähkänkuvina.

Viimeisimmät julkaisut

10.06.2022 - Kesäkörriäiset ja Pusk...

06.07.2021 - Puskakappelimaratooni kes...

20.03.2021 - Sukuseuralle sähköposti...

20.03.2021 - Kesän 2021 sukutapahtumi...

20.07.2017 - Vuosikokous la 5.8.2017